7 december 2021

Wat moet je regelen als je gaat trouwen?

2 min read
boetiek de bruid

Trouwen doe je niet iedere dag. Gelukkig maar. Er zijn namelijk wel veel dingen waar je rekening mee moet houden. Toch is trouwen ontzettend leuk en zul je er naderhand alleen maar positief op terugkijken als je alles op tijd regelt en regelt hoe jij het wil. Het is daarom ook goed om van te voren te weten wat je moet doen en waar je aan toe bent als je gaat trouwen. Op zoek naar bruidsmode in Zwolle? Ga dan langs de in de buurt gelegen bruidsmodezaak Boetiek de Bruin.

Formele zaken

Als je gaat trouwen krijg je te maken met formele zaken die je moet regelen. Je moet je huwelijk immers registreren, zodat het officieel is. Het is dan belangrijk om te weten op welke manier je wil trouwen. Onder huwelijkse voorwaarden of in wettelijke gemeenschap van goederen. 

Wanneer je trouwt onder huwelijkse voorwaarden registreer je welke bezittingen van jou en welke bezittingen van je partner zijn. Dit wijkt af van de wettelijke norm, omdat het eerder altijd standaard was om je bezittingen te delen met je partner. Redenen hiervoor zijn om eigen vermogen te beschermen of geen risico’s wil delen als je partner ondernemer is bijvoorbeeld. Gemeenschap van goederen staat juist voor dat je, nadat je getrouwd bent, de bezittingen deelt met je partner. In geval van een echtscheiding zul je de bezittingen dan ook eerlijk moeten delen met elkander.

Bruiloft

Een bruiloft en trouwen gaan hand in hand natuurlijk. Sommige mensen kiezen ervoor om te trouwen en dit klein te houden, voor bijvoorbeeld alleen familie en goede vrienden. Anderen willen er juist een groot feest van maken en pakken dan ook uit met een bruiloft. 

Als je een bruiloft wil organiseren moet je daarvoor op zich al een heleboel regelen. Denk dan aan het huren van een zaal, catering, een bruidsjurk van bijv. Boetiek de Bruid, muziek, bruidstaart en uitnodigingen regelen. Hoe wil je dat je bruiloft eruitziet? Hou je het liever klein en gezellig, pak je het grootst aan of maak je er een sprookje van en ga je op huwelijksreis naar Venetië? Denk daar ook over na.