7 december 2021

Wat doet een verpleegkundige?

2 min read

Een verpleegkundige is iemand die werkt in het ziekenhuis, verzorgingshuis of bij mensen thuis. Waarschijnlijk weet iedereen dit wel. Maar wat veel mensen niet weten is wat een verpleegkundige nu precies doet. Ze doen namelijk veel meer dan wij denken. Daarom leggen wij in dit artikel graag aan je uit wat dit beroep precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is. Lees dus snel verder!

Taken van een verpleegkundige

De taken van een verpleegkundige lopen nogal uiteen. Naast dat ze zieken, gehandicapten of mensen die overige hulp nodig hebben verzorgen, houden ze zich ook bezig met het stellen van diagnoses en het toepassen van behandelingen. Wat men kan verwachten van een verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Hierbij verwisselen ze bijvoorbeeld ook verband, brengen ze eventueel een sonde in, geven ze mensen de juiste medicijnen etc. Dit verschilt weer per zorginstelling en afdeling.

Competenties verpleegkundige

Een verpleegkundige beschikt over een aantal competenties. Als je dit werk wilt uitvoeren is het vooral heel belangrijk dat je stressbestendig en integer bent. Het kan soms best een uitdagende baan zijn, waarbij je hard moet werken. Verder is het belangrijk dat je geduld hebt en goed met mensen kan omgaan. Dit wil dus ook zeggen dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Je moet patiënten op hun gemak kunnen stellen op een professionele manier, waarbij je sociale vaardigheden tot uiting komen.

Wil je verpleegkundige worden?

Ben je enthousiast en wil je gaan werken als verpleegkundige? Zoek dan eens informatie op en vind een vacature die bij jou past? Neem eens een kijkje op Joinuz. Hier vind je meer informatie over het werken in de zorg en allerlei vacatures. Zo kun je een beetje kijken waar jouw interesses liggen en solliciteren op een vacature verpleegkundige!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *