18 januari 2022

Voorbereiding voor nachtvissen

2 min read

Als je een echte sportvisser bent, dan ben je hoe dan ook weleens een keer ‘s nachts wezen vissen. Dit vergt enige voorbereiding en je moet dit net even anders aanpakken dan overdag vissen. Voor een aantal vissen is het echter bijna essentieel om hier in de nacht naar te vissen. Denk hierbij aan karpers of roofvis die in de nacht makkelijker te vangen zijn dan overdag. Maar hoe bereid je je voor op het nachtvissen? Lees het hieronder!

Koude omgeving

Juist omdat je in de nacht gaat vissen is de kans groot dat het erg koud kan worden langs de kant. Zorg daarom eerst goed voor jezelf, voordat je je spullen voor het vissen pakt. Trek bijvoorbeeld warme kleren aan en je kunt een windscherm meenemen voor de koude wind in je nek. Neem warm drinken voor jezelf mee en zorg ervoor dat je niet onderkoeld raakt. 

De plek waar je gaat vissen

Het is natuurlijk donker, dus om nu in de nacht de plek waar je wilt zitten te gaan bepalen is erg lastig. Zorg dat je bij een meer overdag vast een plekje uitzoekt waar je in de nacht wilt gaan zitten. We raden je aan om hier meerdere plekjes uit te zoeken waar je kunt zitten. Je kunt hierbij niet alleen de kant ontdekken, maar je kunt ook vast kennis maken met de diepte van het water. 

Visspullen

Voor deze hengelsport heb je natuurlijk de juiste uitrusting nodig. Zorg ervoor dat je goede hengels mee hebt en dat het lokvoer van Baitshop ook is afgestemd op de soort vis die je wilt vangen. Wil je in de nacht ook eventjes slapen? Dan kun je ook rekening houden met een tentje en slaapspullen. Vergeet daarnaast niet je stoeltje waar je comfortabel in kan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *