18 januari 2022

Een bijzondere ontmoeting

2 min read

Tijdens de lockdown was het helaas niet meer mogelijk, maar voordat ons land op slot ging was ik nog wel eens buiten te vinden voor een wandeling. Ik had dan een vaste rondje wat ik liep en dan kwam ik vaak ook dezelfde mensen tegen. Op een middag liep ik per ongeluk tegen iemand aan en we raakten aan de praat. Dit blog gaat over de vriendschap die toen is ontstaan. Benieuwd hoe het verder gaat? Lees dan snel verder!

De eerste ontmoeting

Hoe bijzonder is het hé, dat je iemand tegen het lijf loopt die op veel fronten soortgelijke gedachtes heeft. Het overkwam mij tijdens een wandeling in het Jubelpark. Ik was mijn hond aan het uitlaten en voordat ik het wist rende deze achter een andere hond aan. Ik werd meegetrokken aan de lijn en kwam zo ineens oog in oog te staan met het baadje van de andere hond.

Eerst heb ik mezelf uitbundig verontschuldigd, gelachen om de situatie en daarna zijn we aan de praat geraakt. Omdat ik hem wel vaker had gezien in het park was dat een mooi aanknopingspunt. Ook over de honden konden we goed praten. Na een kort gesprek zijn wij beiden onze eigen kanten weer op gegaan.

Eerlijkheid duurt het langst

Na een paar weken kwam ik hem opnieuw tegen en hebben we besloten om samen verder te wandelen. Weer raakten we aan de praat en al gauw merkten we dat er verschillende raakvlakken waren. Ook merkte ik dat het een heel eerlijk gesprek was, dat is iets wat ik heel erg op prijs stel in mensen. Eerlijk- en openheid wordt vaak verward met het zoeken van aandacht, alleen was daar in ons gesprek geen sprake van.

Op gegeven moment kwamen we aan bij echt persoonlijke punten. Zo vertelde hij mij dat hij verslaafd aan wiet is geweest. We hebben het er even kort over gehad, met name omdat ik geïnteresseerd was in hoe hij dit nu niet meer ervaarde. Hij vertelde mij dat je makkelijk hulp kunt zoeken bij SolutionS in België. Verder hebben we het er niet over gehad.

We zijn verder gelopen naar een bankje en hebben de rest van de middag samen met de honden gespeeld, verhalen verteld en uiteindelijk onze nummers uitgewisseld. Hij is nu tot op de dag van vandaag een van mijn beste vrienden. Bijzonder hé, hoe zomaar een wandeling in het park zulke goede vriendschappen tot stand kan brengen.