18 januari 2022

Teambuilding op afstand? Lees deze inspiratielog

2 min read

Teambuilding in tijden van Corona klinkt als een onmogelijk iets, aangezien we voorlopig allemaal nog thuiswerken. Maar inmiddels beginnen we onze collega’s en de sfeer op kantoor ook wel te missen, het thuiswerken is niet bevorderlijk voor het teamgevoel onderling. Daarom is het een leuk idee om met je team een teambuilding activiteit te organiseren, op afstand natuurlijk. Ben jij benieuwd naar teambuilding ideeën die je met je collega’s op afstand kunt uitvoeren? Je leest het in deze blog!

 

Online bingo spelen met je team                         

Bingo klinkt misschien als iets wat je doet in een kantine met allemaal oude mensen, maar dit is een hele leuke activiteit om met collega’s te doen, én het kan ook nog eens perfect gedaan worden op een afstand. Zorg voor leuke prijzen die er gewonnen kunnen worden, zoals een leuk borrelpakket wat er opgestuurd kan worden of een Rituals pakket of iets dergelijks. Via Zoom of Hangouts kun je een videogroep maken en waar je ook bingokaarten online kunt delen. En dan is het tijd voor een ouderwets potje bingo, maar dan digitaal!

Gewoon een leuke vrijmibo

Een ouderwets gezellige vrijdag middag borrel is natuurlijk ook leuk om te doen met collega’s, dit kan net zoals een bingo spel ook prime digitaal! Spreek een tijd en dag af met z’n allen en zorg bijvoorbeeld voor een DJ om het nog even extra leuk te maken. Je kunt ook iedereen van te voren een borrelpakket sturen die jullie vervolgens samen tegelijkertijd openmaken en opdrinken en op eten. Hierin kan je bijvoorbeeld wat lekkere speciaal biertjes doen, of voor de liefhebber een flesje wijn.

Quiz time!

Ook kun je met het hele team een quiz organiseren en uitvoeren op afstand. Het is voor het teambuilding aspect leuk om een soort spel te doen met z’n allen. Een quiz op afstand is perfect hiervoor! Je kunt hiervoor de app Kahoot gebruiken, hiermee kan je je quiz helemaal zelf samenstellen. Je kunt vragen bedenken over elkaar, het bedrijf of over bepaalde klanten of collega’s binnen het team. Dit zorgt sowieso voor hele grappige momenten die jullie samen kunnen delen via een video gesprek.   Natuurlijk verdient de winnaar van de quiz ook een prijs, zie hieronder een lijstje met producten die je thuis kunt laten bezorgen bij de winnaar:

  • Een bierpakket
  • Een borrelpakket
  • Een flesje wijn
  • Een cadeaubon
  • Een bosje bloemen
  • Een doos bonbons