Onze nieuwe badkamer

      Geen reacties op Onze nieuwe badkamer

Een paar maanden geleden zijn wij verhuisd naar onze nieuwe woning. Uiteraard hebben wij al flink wat verbouwd en geklust, maar we hadden ook een beetje tijdsdruk. Daarom wonen we inmiddels al in het nieuwe huis, maar zijn wij er nog niet aan toegekomen om de badkamer te verbouwen. Nou wil het zo zijn dat mijn schoonouders de komende drie maanden in hun camper gaan rondreizen door Nederland, waardoor mijn vriend en ik op hun huis passen en daar natuurlijk ook de badkamer kunnen gebruiken. Het ideale moment dus om het badkamer project op te pakken. Ik vertel je er in deze blogpost graag meer over!

Onze plannen

Mijn vriend en ik fantaseren al jaren over de badkamer van onze dromen. Wij hadden dan ook absoluut niet veel tijd nodig om onze plannen voor de nieuwe badkamer op papier te zetten. Mijn grootste wens is een ‘his and hers’ wastafel en mijn vriend wil heel graag een inloop douchecabine met regendouche. Verder zijn we het er beiden over eens dat we voor een moderne, maar tegelijkertijd ook tijdloze uitstraling willen gaan. Met deze wensen zijn wij naar een badkamerspeciaalzaak gegaan, waar ze alles voor ons op schaal hebben uitgetekend. We hebben gekozen voor een strakke badkamer, uitgevoerd in wit marmer. Alle accenten worden modern en zonder poespas. Voor de accessoires gaan we wel wat luxer en meer apart, want deze kunnen we altijd weer makkelijk aanpassen als onze smaak verandert.

De verbouwing

Een goede vriend van ons is aannemer en hij zag het helemaal zitten om met ons dit project aan te gaan. Dit is natuurlijk ideaal, want het maakt de verbouwing niet alleen heel gezellig maar we weten ook dat hij ons en onze smaak door en door kent. Daarnaast is hij bereid om ons ook echt in het proces te betrekken, waardoor wij zelf ook veel kunnen leren en mee kunnen helpen. Dit scheelt uiteindelijk ook weer in de kosten, maar wat wij toch het allerbelangrijkste vinden is wel de kwaliteit van het eindresultaat.

Afgelopen maandag was het zo ver. De bouwvakkers zijn begonnen met het grove sloopwerk. De gehele oude badkamer wordt er uit gesloopt en ook een muurtje moet worden verplaatst. Inmiddels staat het skelet van de nieuwe muur al op, waardoor onze droombadkamer nu steeds meer vorm begint te krijgen.

Shoppen maar

Nu het einde steeds sneller in zicht komt is het voor mij tijd om te gaan shoppen voor alle afwerkingen en accessoires. Zo moeten wij nog een badkamerradiator uitkiezen en zijn er dingen nodig zoals een badkamerspiegel, handdoekrekken, badtextiel en toiletaccessoires. Voor de verwarming hebben wij een prachtige designradiator op het oog die wij dit weekend gaan bestellen.