18 januari 2022

Klussen aan huis

2 min read

Zelf aan huis klussen is bijna een hobby geworden in Nederland. Er zijn niet veel huiseigenaren die, groot of klein, geen veranderingen hebben aangebracht in hun huis. Zeker in de huidige huizenmarkt is dit geen onverstandige keuze. Vooral voor starters zijn huizen nu heel erg duur. Een alleenverdiener kan maar moeilijk aan een huis komen. Zelfs met twee inkomens is het, vooral in populaire gebieden, nog knap lastig om aan een huis te komen. Mocht je er dan toch in zijn geslaagd om een huis aan de haak te slaan, dan is deze vaak nog niet zo ingericht als je graag zou zien. Als dit bij u ook het geval is, is de beste oplossing om zelf aan de slag te gaan. Het inhuren van een klusjesman is vaak erg duur en niet te betalen voor iemand die net al zijn spaargeld tegen een huis aan heeft gegooid. Wanneer u zelf aan de gang gaat, zijn er wel een aantal onderdelen waarmee u rekening moet houden. Eén hiervan is het afval dat uw verbouwing produceert. U wilt zich aan de regels houden en ook uw nieuwe buren niet boos maken, dus het afval op straat of bij de straatcontainer dumpen is niet verstandig. Het huren van een container neemt dit probleem bij u weg.

Afzetcontainer

U heeft ze vast wel eens gezien. Een grote container met de maat van ongeveer één parkeerplaats. Dit wordt ook wel een afzetcontainer genoemd. U kunt een afzetcontainer huren om uw afval van de verbouwing in huis of in de tuin gemakkelijk af te voeren. Doordat u uw werkplek schoon houdt is het eindresultaat vaak beter en wordt ook nog het vervoer van het afval geregeld. Vaak zit de transport kosten en de verwerkingskosten verwerkt in de totaalprijs. Een huur van ongeveer vier weken komt veel voor.

Afvalstapel

 Vaak is de container langer nodig dan vier weken. Het ligt natuurlijk aan de soort klus. Soms is de container wel nodig, en soms niet maar meer dan vier weken is geen uitzondering. Toch is het handig dat de afvalbak na vier weken wordt opgehaald, omdat deze waarschijnlijk vol begint te raken. Bij het ophalen wordt namelijk ook al het gemaakte afval afgevoerd. Mocht een afvalbak huren nog een keer nodig zijn dan kan dit uiteraard gedaan worden om de klus af te maken. Op deze manier klust u veilig en zorgt u niet voor overlast in uw nieuwe straat.