18 januari 2022

Hoe kan ik coronaproof de feestdagen vieren?

2 min read

De kerstdagen zijn vaak de momenten om echt even samen te zijn met je familie en vrienden. Nu de coronamaatregelen al een behoorlijke tijd actief zijn, vereist dit voor de komende feestdagen van 2020 ook enige aanpassing. Wat normaal gesproken een heerlijk vooruitzicht is om met je vrienden en familie tijd te spenderen, is nu een lastige opgave. Zeker de regels voor de anderhalve meter en het maximaal aantal personen van twee personen op bezoek, zijn lastige ingrepen die voor de feestdagen een andere wending geven. Toch wil je deze feestdagen op een bepaalde manier met je familie en vrienden vieren. Daarom lees je in dit artikel tips om de feestdagen op ‘coronaproof’ door te komen.  

Tover je huis om tot een ware sinterklaas- en kerstbeleving 

Omdat je thuis nu meer tijd spendeert dan ooit tevoren, is het leuk je huis compleet ‘feestdag-proof’ te maken. Heb je thuis kinderen? Begin eind november met het pimpen van je huis met Sinterklaas versiering. Je hebt nu meer tijd om je huis met kerstdecoratie op te pimpen. Hou de anderhalve meter in acht en zorg dat de mensen die langskomen versteld staan van je aankleding.  

Online cadeautjesparty 

Zeker met Sinterklaas en kerst is het gebruikelijk om cadeautjes van de Sint te krijgen of onder de kerstboom te leggen. Stuur je cadeautjes van tevoren op naar je geliefden en organiseer een online cadeautjesparty. Zo kun je alsnog de cadeautjes uitpakken met je familie en vrienden. Digitaal is zeker op het werk al steeds meer de norm, maar wordt ook steeds meer gebruikt voor gezelligheid. Ook zou je op deze manier gebruik kunnen maken van lootjes trekken. Zo is het gemakkelijk dit online voor te lezen en toch tegelijkertijd nog leuke gedichten te schrijven.  

Splits de kerst op  

Omdat het cabinet heeft aangeraden geen blokuurtjes-verjaardagen te geven geldt dit uiteraard ook voor de feestdagen. Met oud en nieuw is dit wat lastiger, maar met kerst zou je bijvoorbeeld het zien van je familie en vrienden kunnen opsplitsen over 4/5 dagen. Misschien wat meer werk, maar wel een extra gelegenheid om je geliefden op deze manier te zien. En denk eraan: maximaal 2 personen per keer uit te nodigen!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *