7 december 2021

Twee tips om het feestelijk gezellig te maken in huis

3 min read

Iedereen geeft op een andere manier invulling aan deze tijd van het jaar. De een besluit om grote veranderingen te maken in het leven, de ander begint juist te nestelen en blijft doen wat er voorheen altijd gebeurde. Beiden partijen zijn tevreden met hun besluit. Maar, toch blijft er altijd iets knagen. Dit begint men zeker te merken nu er meer wordt thuisgezeten.

Hoe haal je dan toch een fijne sfeer in huis waardoor je en behaaglijk gevoel krijgt na een lange dag in de weer te zijn geweest? Hierover lees je een paar tips in dit blog.

Tip één: zorg voor de nodige kleur in huis

Kijk eens naar jezelf en ga na of je de volgende situatie herkent; je hebt een mooie woning, met een strak interieur. Witte muren, een mooie designbank en hier en daar wat gouden of zilveren details die zijn weggewerkt in jouw interieur. Misschien hangt er een prent of schilderij aan de muur dat voor wat afwisseling zorgt. Herken je deze situatie? Dan is jouw huis toe aan wat kleur!

En laat dit nu net de plek zijn om te leren hoe je het beste kleur in jouw leven toe kan laten! Bij Aidanederland is het vanzelfsprekend om hier en daar wat opvallende kleuren te gebruiken. Kijk maar eens naar het design van onze website. Heel gezellig, toch? Dit is de sleutel tot een gezelliger en feestelijker leven. Kleuren hebben namelijk een betekenis. Zo kan geel worden geassocieerd met geluk en vrolijkheid, terwijl rood juist weer staat voor een sensuele ervaring in huis. Een combinatie van deze twee lijkt ideaal, maar hoe realiseer je dit? Het is gemakkelijker dan het lijkt.

In en interieur kunnen rood en geel afzonderlijk van elkaar nogal botsen. Maar wanneer ze samenkomen in één object, in één geheel kan het voor een geweldige harmonie zorgen die jouw huis een stuk gezelliger maakt. Hoe je dat doet? Nou, gewoon door gaskachels te installeren! Je kunt er ook voor kiezen om een grote gaskachel te laten plaatsen in de woonkamer. Het voordeel van gaskachels is dat je het verschil tegenwoordig niet eens meer zien ten opzichte van de originele houtkachels. Heel gezellig, in een handomdraai.

Tip twee: breng meer warmte in huis

We blijven nog even bij de open haarden. Want zeg nou zelf, hoe breng je op een betere manier warmte en gezelligheid in huis dan door een open haard aan te leggen? Gelukkig hoeft het installeren van een open haard niet heel veel sloopwerk aan jouw woning te kosten.

Sterker nog, tegenwoordig zijn er leuke los staande modellen die het werk even goed doen als een kachel waarvoor een afzuiging moet worden geïnstalleerd. Dit alternatief zijn natuurlijk elektrische haarden. Het voordeel van een elektrische haard is dat ze minder vervuilend zijn dan gas- of houtkachels, en dat je er s’ winters niet voor naar buiten hoeft. Je kunt elektrische haarden kopen bij van Manen en Visser. Zij hebben jarenlange ervaring in het vak en kunnen jou voorzien van goede adviezen om zo een beetje van die oude, feestelijke gezelligheid in huis te halen. Wacht niet langer en neem contact met ze op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *