18 januari 2022

Waar let je op bij het geven van een high tea?

2 min read

Het is niet zomaar even gedaan hoor, een high tea organiseren. Je kunt jouw gasten vragen om zelf iets lekkers mee te nemen zoals pizzabroodjes of scones. Je kan het natuurlijk ook allemaal zelf maken! Net zo lekker en makkelijk. Behalve het maken van de hapjes zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een high tea gaat organiseren. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Plannen, organiseren en regelen

Zorg ervoor dat je op tijd begint met het bedenken van de hapjes, het halen van de ingrediënten en verzamelen van recepten. Als je net zoals hierboven al werd genoemd, de genodigden vraagt om zelf iets lekkers te maken, stem dit dan vooral goed op elkaar af. Straks komt iedereen met scones of sandwiches aanzetten! Om een beetje gevarieerd te eten wil je dit voorkomen.

Houd ook rekening met het maken van de drankjes. Prosecco, thee en koffie zijn namelijk wel makkelijk om te bereiden, maar lastiger om aan de producten te komen die jij voor ogen hebt. Je kunt natuurlijk ook de dranken laten verzorgen. Bijvoorbeeld een koffiebar huren kan heel erg leuk zijn en voor een extra beleving zorgen. Al helemaal wanneer je ook een barista inhuren kan!

Dieetwensen

Tegenwoordig is iedereen altijd wel intolerant of allergisch voor iets, of willen ze bepaalde producten simpelweg niet eten. Ik zelf ben een vegetariër, dus ik maak me daar ook aan schuldig. Het kan lastig zijn voor jou als organisator om het overzicht te verliezen wanneer iedereen bepaalde dieetwensen heeft. Hou hier dan ook goed rekening mee en als je een bericht doorkrijgt, schrijf het dan op één centrale plek op! Zo kan je het makkelijk terugvinden mocht je het nodig hebben in de toekomst.

Kies eventueel een thema

Bij elk feestje hoort eigenlijk wel een thema. En is een high tea niet ook een feestje? Juist. Het leuke is dat de mensen die uitgenodigd zijn hiermee rekening moeten houden in zowel het eten en drinken (wat ze misschien meenemen) en hun outfit.

Kies bijvoorbeeld voor het thema lente, zomer of Spaans. Ik heb ook vriendinnen die een keer een bepaalde kleur hebben gekozen als thema voor een feest, waar iedereen dan in die kleur gekleed moest komen.

Het is een beknopte samenvatting, maar hopelijk heb je iets aan deze tips wanneer jij jouw high tea gaat organiseren. Veel plezier en geniet lekker van het eten en gezelligheid. Tot de volgende keer!