18 januari 2022

DJ’en is niet alleen voor mannen? Toch?

2 min read
artiesten boeken

Zeker niet! Tegenwoordig zie je steeds meer vrouwelijke DJ’s in de clubs. Waar het in de begintijden van de discjockeys bijna alleen maar mannen waren is dat nu aan het veranderen. Steeds meer meisjes kijken op naar vrouwelijke DJ’s zoals Charlotte de Witte, Nina Kraviz of Peggy Gou. De laatste jaren domineren deze vrouwen steeds meer de DJ scene.

artiesten boeken

Vrouwelijke DJ

In de DJ Mag top 100 is de eerste vrouw te vinden op plek 24. Als je dit vergelijkt met 2010, toen stond de eerste vrouw op plek 93. Als er dan nog even gekeken wordt naar het aantal vrouwelijke DJ’s in de top 100, is dit aantal aanzienlijk gegroeid. In 2010 was het er maar liefst 1. In 2019 waren het er 8. Nou lijkt dit geen aanzienlijke groei, maar het is toch x8 gegaan.

Hoe mooi zou het zijn als de DJ Mag top 100 2020 al voor 1/5 uit vrouwen zou bestaan? Op 23 september 2020 zijn de stemloketten gesloten. Dus hij komt er alweer sneller aan dan verwacht. Wie weet zal er dit jaar zelfs wel een vrouw in de top 10 komen.

artiesten boeken

Bekende DJ

Buiten al deze bekende DJ’s zie je ook steeds meer vrouwelijk DJ’s in de lokale clubs. In Amsterdam spelen er wekelijkse vrouwelijke DJ’s in de Nyx, Oliva of Supperclub. En zeg nou eerlijk mannen, het is toch ook veel leuker om naar een mooie vrouw achter de draaitafel te kijken terwijl je los gaat op een feestje. En ze doen zeker niet meer onder voor de mannelijke DJ’s tegenwoordig. Die meiden weten echt wel hoe zij een mooi feestje neer zetten!