18 januari 2022

De voordelen van een vakantie naar de Dordogne

2 min read
dordogne

Twijfel je nog over je vakantiebestemming dit jaar? Of ben je alweer voor volgend jaar aan het kijken maar wil je er gewoon snel bij zijn? Welke situatie ook van toepassing is: de Dordogne is een absolute aanrader. Dordogne is een prachtige plek in Frankrijk waar elk jaar weer duizenden Nederlanders met plezier naar toe trekken. Ook bij de rest van Europa is Dordogne hartstikke populair.

dordogne

Wat is Dordogne?

Dordogne is een Frans departement in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Nouvelle-Aquitaine. Dordogne is het op twee na grootste departement van Frankrijk, na Gironde en Landes die allebei in dezelfde regio liggen. Frankrijk is verdeeld in meerdere departementen maar Dordogne is toch wel een van de populairste. Dat is ook niet gek. Dit deel van het land heeft ontzettend veel te bieden.

Cultuur of natuur

In de meeste gevallen moet je bij het kiezen van een vakantie ook kiezen tussen cultuur en natuur. Wil je in een bijzondere stad overnachten en alle cultuur zien die deze plek te bieden heeft? Ga je graag naar musea en mooie restaurants? Dan wil je cultuur. Als jij juist liever een lange fietstocht maakt langs verlaten bossen of door prachtige wijnvelden, dan moet je juist kiezen voor een vakantie vol natuur. Bijvoorbeeld op een camping. Maar wat als je deze twee gemakkelijk kunt combineren? In de Dordogne kan het. Daar zijn cultuur en natuur zo nauw met elkaar verbonden dat je er eigenlijk niet aan ontkomt om zowel van de prachtige Franse natuur als cultuur te proeven tijdens je vakantie in de Dordogne. 

dordogne

Kastelen en authentieke dorpjes

Wat de Dordogne extra bijzonder maakt? Je vindt er wel duizend kastelen verspreid door het hele gebied, allen met een prachtige geschiedenis die jij kunt ontdekken. De kastelen zijn soms nog te bezoeken, anderen kun je alleen van buiten bekijken. Het is in ieder geval een onvergetelijke ervaring.