7 december 2021

De beste ideeën voor een gave silent disco!

2 min read
silent disco yoga

Een silent disco kan je op iedere locatie organiseren, maar ook voor super veel gelegenheden gebruiken. Stel je wilt het voor een bruiloft regelen, dan wil je graag een onvergetelijke avond en voor een schoolreisje wil je natuurlijk veel avontuur en plezier. Zo heb je nog veel meer opties, waar wij jou meer over gaan vertellen!

Silent disco gelegenheden

Bij een silent disco denk je waarschijnlijk aan een stil feest met een DJ en muziek, zonder geluidsoverlast te ervaren. Dit organiseer je vaak voor een familiedag, vrijgezellenfeest, bruiloft, bedrijfsuitje of kinderfeestje. In principe kan je het voor een feestje gebruiken, maar silent disco kan voor nog veel meer gelegenheden gebruikt worden. Zo kan je een silent disco yoga organiseren, waarbij je muziek kan afspelen en ondertussen instructies kan geven aan meerdere groepen. Doordat de deelnemers geen last hebben van omgevingsgeluiden, zullen ze in hun eigen wereld blijven. Ook voor fitness is het heel goed geschikt, want er kunnen instructies gegeven worden en er kan gekozen worden uit meerdere kanalen, waardoor iedereen naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren. Verder is het ook handig voor een rondleiding door bijvoorbeeld een museum, een excursie, stadswandeling, kroegentocht of voor een circus. Je kan zelfs een silent cinema organiseren, waardoor het kijken van een film met een groep buiten ook mogelijk is. Als laatste kan het ook zakelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld seminars/presentaties, een bedrijfsuitje of excursie. Er kunnen zelfs rondleidingen en seminars/presentaties in verschillende talen gegeven worden. Silent disco is dus voor zeer veel gelegenheden geschikt.

Waar regel ik dit?

Je regelt als eerste een locatie, wat elke locatie kan zijn (zowel binnen als buiten), aangezien je geen geluidsoverlast veroorzaakt en geen last hebt van omgevingsgeluiden. Denk bijvoorbeeld aan de club, een festival, boerderij of thuis. Daarnaast regel je muziek via bijvoorbeeld Spotify of een DJ/meerdere DJ’s. Ook nodig je de mensen uit die mogen komen en regel je eventueel tickets. Verder zorg je voor hapjes en drankjes, decoratie en bar- of statafels. Je kan hierbij ook nog kiezen voor een bepaald thema, denk aan Halloween, beach party of onesie pyjama feest. Verder regel je de installatie van de zender met de laptop, smartphone of DJ-setup en kijk je of alle koptelefoons werken en opgeladen zijn. Bij het regelen van een silent disco is het voordeliger om een silent disco te huren, aangezien dit een stuk goedkoper is dan een silent disco kopen. Zo ben je bij het kopen van een silent disco set met 10 koptelefoons ongeveer 500 euro meer kwijt dan bij het huren van 10 koptelefoons. Daarnaast zijn ze bij het huren al volledig opgeladen en als je ze koopt moet je dit zelf regelen. Als je ze voor meerdere dagen huurt krijg je er ook nog opladers bij, want de koptelefoons gaan 8 uur mee en waarschijnlijk heb je ze dan iets langer nodig. Na een paar uur zijn ze weer volledig opgeladen en kan het volgende feestje beginnen. Je kan het huren eenvoudig regelen bij silentdiscosethuren.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *