18 januari 2022

Biljarten als een pro doe je zo

2 min read

Een potje biljarten zien veel mensen als een leuke activiteit om samen met vrienden te doen onder het genot van een biertje. Iedereen kan meedoen en het is een goedkope en eenvoudige manier van een avondje uitgaan. Maar hoe kun je nou je biljart-skills naar een hoger niveau tillen, zodat je jouw vrienden genadeloos kunt verslaan? Je leest het hier!

Benodigdheden

Biljarten is heel laagdrempelig, aangezien je maar een paar dingen nodig hebt om het te kunnen spelen. Natuurlijk heb je een biljarttafel nodig, biljartballen en een keu. Hiernaast bestaan er verschillende soorten biljartspellen, waaronder gewoon biljart, pool en snooker. Hierbij zijn de benodigdheden ook verschillend. Het verschil zit in de tafel waarop gespeeld wordt. Als je ergens gaat poolen is het aannemelijk dat je daar alle benodigdheden gewoon krijgt. Maar stel dat je thuis een biljarttafel wilt aanschaffen, moet je dus zelf ook biljartballen kopen en alle andere materialen. Neem eens een kijkje op internet wat je er allemaal over kunt vinden. We adviseren je wel om goede materialen aan te schaffen, omdat je hier langer mee doet en het ook prettiger speelt. Kies in plaats van een gewone houten keu, bijvoorbeeld voor een Raymond Ceulemans-bijartkeu. Gegarandeerd dat jij je vrienden verbaasd met deze professionele instelling!

Spelregels

Om beter te worden dan je vrienden, zul je ook de spelregels moeten beheersen en moet je houding goed zijn. In de beginopstelling ligt de witte bal op de stip en probeer je hiermee vervolgens zoveel mogelijk gekleurde ballen weg te spelen. Net zolang totdat de zwarte bal tot het einde van het spel op tafel blijft. Om de ballen goed te kunnen schieten, moet je de keu zo horizontaal mogelijk houden. Zo kun je de witte bal recht in het midden raken. Zorg ervoor dat de hand die de keu ondersteunt zo stabiel mogelijk op tafel ligt. Zo heb je een goede techniek en zul je met een beetje oefenen de beste worden uit jouw vriendengroep!