18 januari 2022

Alles voor jouw (huis)dier

2 min read

Elk (huis)dier heeft verschillende dingen, speeltjes, verzorging en voer nodig. Per dier verschilt dit natuurlijk enorm. Het is altijd goed om je voor te bereiden wanneer je een (huis)dier aanschaft. Dit kan je doen door je online goed in te lezen of je te laten adviseren door bijvoorbeeld een dierenspeciaalzaak of dierenarts. In dit artikelen geven we jou alvast een aantal leuke tips die ervoor zorgen dat jouw (huis)dier optimaal gaat genieten.

Kat of hond als huisdier

De twee meest populaire huisdieren in Nederland zijn de hond en kat/poes. Voor deze dieren is dan ook altijd genoeg te vinden en veel informatie beschikbaar. Het is belangrijk bij een hond dat je erg direct en secuur bent. Wanneer iets niet mag moet je dit blijven volhouden. Vaak maken hond eigenaren de fout om te zeggen dat iets niet mag en vervolgens een andere keer het wel toe te laten. Soms kost het wat tijd en geduld maar daardoor zorg je er wel voor dat je hond goed afgetraind is. Het is belangrijk dat de hond weet dat jij de baas bent en dat hij niet zomaar zijn eigen dingen kan gaan doen.

Wanneer je een kat in huis neemt is het belangrijk om te bepalen of je kat naar buiten mag/kan. Woon je in een appartementencomplex dan is het een idee om je kat strikt binnen te houden. Hierdoor hebben buren geen last van je kat en zorg je ervoor dat je je kat niet kwijtraakt. Wanneer je in een rijtjeswoning of vrijstaande woning woont dan kan je kiezen om je kat naar buiten te laten gaan. Katten vindt vaak makkelijk zelf de weg terug naar huis. Vaak wordt er wel overlast van katten gemeld m.b.t. pissen en kakken in andere tuinen. Het is belangrijk om hier op te letten.

Je eigen paard/pony verzorgen

Heb je een eigen paard/pony of ben je van plan een aan te schaffen/te leasen? Dan is het goed om te weten dat paarden goed verzorgd moeten worden. Paarden zijn sterke beeste en hebben daardoor ook veel beweging nodig. Naast beweging is goed verzorging en voeding ook erg belangrijk. Bij paarden kan je bijvoorbeeld denken aan goed voer, je kan bijvoorbeeld slobber kopen voor je paard. Dit is echt verwenvoer van je paard. Masters paardenvoer is specialist in dit soort voer. Door je paard goed te voorzien van voeding zal je paard niet alleen maar sterk worden maar zal de vacht van je paard ook veel beter uitkomen.