18 januari 2022

5 tips voor een betaalbare bruiloft

2 min read
Budget bruiloft

Trouwen is een van de meest bijzondere momenten uit het leven. Echter kunnen de kosten al snel oplopen tot enorme bedragen terwijl dit niet hoeft. Een sprookjesachtige bruiloft hoeft namelijk niet ontzettend duur te zijn. Weten hoe je kosten kunt besparen én toch een geweldige dag hebben? Lees dan snel de volgende 7 tips!

Ga op zoek naar trouwkleding voor een leuke prijs

Bruidsmode uit de buurt van Apeldoorn kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je wilt er vanzelfsprekend schitterend uitzien, maar dit hoeft echt geen paar duizend euro te kosten. Zo heeft 2ImpressU bijvoorbeeld altijd outlet jurken verkrijgbaar. Ook met een kleiner budget kun je daar dus uitstekend terecht!

Houd het intiem

Wil je niet zoveel geld uitgeven? Beperk dan je gastenlijst tot een intiem gezelschap. Minder mensen betekent namelijk minder kosten voor o.a. hapjes, drankjes en uitnodigingen. Bovendien is het vaak nog leuker ook! Een bruiloft met 200 man is natuurlijk hartstikke gezellig, maar tijd doorbrengen met iedereen gaat niet lukken. Door het aantal gasten te beperken, bespaar je kosten én kun je tijd doorbrengen met de mensen die er echt toe doen.

Vraag hulp aan vrienden en familie

Deze tip kan je enorm veel geld besparen. Wellicht voel je je bezwaard om vrienden en familie om hulp te vragen, maar het is ook een prachtig idee. Hoe fijn is het namelijk om met de mensen die dicht bij jou staan aan deze bijzondere dag te werken. Schakel ze bijvoorbeeld in voor het bakken van een bruidstaart, het opruimen, het verzorgen van de muziek of het inschenken van de drankjes achter de bar.

Maak zelf uitnodigingen

Uitnodigingen kunnen al gauw een paar honderd euro kosten wanneer je deze laat ontwerpen en drukken. Maar hoe leuk is het om ze zelf te maken! Kijk eens rond op Pinterest voor de leukste DIY’s en ga lekker digitaal of met de hand aan de slag. Zo kun je flink wat geld besparen. 

Hetzelfde geldt overigens ook voor decoratie. Er zijn enorm veel leuke dingen die je zelf eenvoudig kunt maken zonder veel geld uit te geven. 

Kies voor een beginnend fotograaf

Je verwacht het wellicht niet helemaal, maar de fotograaf kan een hele grote kostenpost zijn tijdens jullie bruiloft. Toch kun je hier ook eenvoudig op besparen door voor een beginnend fotograaf te kiezen. Er zijn er namelijk genoeg die de meest schitterende plaatjes kunnen schieten en echt niet onderdoen voor iemand met meer ervaring.